Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

"Τέρμα τα δίφραγκα" και για την Washington Post...

"Τέρμα τα δίφραγκα" και για την Washington Post η οποία επωλήθη έναντι 250 εκ. δολαρίων. Όπως έγινε γνωστό χθες Δευτέρα, ο όμιλος που εκδίδει την μεγάλης κυκλοφορίας αμερικανική εφημερίδα συμφώνησε να πουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου και του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας, στον ιδρυτή της Amazon Inc Τζεφ Μπέζος έναντι 250 εκατομμυρίων δολαρίων. 
Η εφημερίδα φέρεται να μην άντεξε τον αυξημένο ανταγωνισμό του διαδικτύου, που είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των εσόδων της από διαφημίσεις, με αποτέλεσμα, να προχωρήσει στην πώληση των περιουσιακών της στοιχείων. Η Ποστ επικαλείται την "οικονομική θύελλα που πλήττει τις εφημερίδες" την ίδια ώρα που το Ίντερνετ παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση, καθώς και την "ιστορική αλλαγή από την έντυπη στην ψηφιακή τεχνολογία".
-Σαν από σατανική σύμπτωση εχθές Δευτέρα έγραφα "Το μοντέλο “freemium”, μέσα από τις παραλλαγές του, είναι αυτό που έχει αλλάξει τους κανόνες και εφαρμόζεται στον “έτερο Καππαδόκη”, την επιχειρηματική δραστηριότητα μέσω internet. Το μοντέλο λέει: δίνω δωρεάν το προϊόν μου πχ ενημέρωση, ώστε να προσελκύω μια κρίσιμη μάζα χρηστών και να κερδίζω χρήματα από τους ενδιαφερόμενους να διαφημιστούν στους χρήστες. Απλό και ιδιοφυές, βλέπε Google."
Άνθρωποι γρηγορείτε, ο καιρός γαρ εγγύς για μια "νέα οντότητα που ονομάζετε “Ελλάς”. Μόνο προσοχή! είναι StartUp και αν εσείς (όπως και η οντότητα Ελλάς) καλοί μου αναγνώστες, δεν εφαρμόσετε τους κανόνες των startups, θα βρεθείτε εκτός του ποσοστού 10% των startups που επιβιώνουν." 
Πηγή πληροφορίας: sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου